Alle prijzen rijklaar!!

Vredestein banden

Direct nieuwe Vredestein banden regelen?

Waar kan ik mijn bandenmaat vinden?

Vredestein banden

Vredestein banden

Vredestein is een Nederlandse producent van banden voor onder andere auto’s, landbouwvoertuigen en fietsen. Het bedrijf is gevestigd in Enschede en produceert jaarlijks ongeveer zes miljoen banden van de merken Apollo en Vredestein. Naast banden voor personenwagens levert Vredestein ook banden voor landbouwvoertuigen. De meeste banden worden verkocht in de vervangingsmarkt en Vredestein levert maar een klein deel direct aan grote automobielfabrikanten.

Vredestein werd in 2009 overgenomen door het Indiase bedrijf Apollo Tyres. De bedrijfsnaam werd daarbij veranderd in Apollo Vredestein B.V.<sup> </sup> Een groot deel van de productie vindt nog steeds plaats in het Nederlandse Enschede. Jaarlijks worden daar zo’n 6 miljoen zomer-, winter-, allseason en space-master banden (zogeheten thuisbrengers voor het topsegment merk auto’s) gefabriceerd, niet alleen van het merk Vredestein, maar ook van het merk Maloya. Het bedrijf biedt werk aan zo’n 1700 medewerkers.

Eind januari 2013 heeft Apollo Tyres haar nieuwe hoofdkwartier voor de ontwikkeling van personenwagenbanden in Enschede geopend. Daar worden de personenwagenbanden van alle merken die Apollo wereldwijd voert, inclusief Vredestein, ontworpen en getest.

Vredestein profileert zich als A-merk in de bandenbranche. Andere merken die zich als A-merk profileren zijn Michelin en Continental. ADAC, de Duitse ANWB, voert jaarlijks onafhankelijke autobandentesten uit. In de zomerbandentest van 2011 behaalde de Vredestein Sportrac 3 het beste resultaat.

Ook op het gebied van winterbanden wordt Vredestein regelmatig getest. Zo werd de Vredestein Snowtrac 3 als goed beoordeeld door ADAC. Door het Duitse Autobild werd de Vredestein Wintrac 4 xtreme in de winterbandentest tot een van de winnaars uitgeroepen.

Ook op het gebied van tweewielerbanden profileert Vredestein zich als A-merk, niet alleen op recreatief niveau, maar ook op topsportniveau. Voor racefietsbanden werkte Vredestein nauw samen met het professionele wielerteam van Vacansoleil DCM. Op het gebied van mountainbikebanden werkte het bedrijf samen met het Rabobank-Giant offroadteam. Beide team reden hun wedstrijden op en testten Vredestein-banden.